Only the afterthought remains

1031589141_6736c3f9d5_o.jpg
Also

In the graveyard of St Mary’s Church, Whitby, we came across this unexpected result of the interplay between people and the elements.

I love the idea that for some reason, after this tombstone was carved, they needed to change it. Maybe

  • extra family members were added
  • the original words wore away and had to be restored
  • the stonemason made a mistake

So an extra piece of matching stone was neatly added into the original surface. I like to imagine that the craftsman was proud of this patch-up. “No one will ever see the join,” he (I’m fairly certain it was a he) might have thought.

Then the weather took its toll – it’s pretty exposed at the top of the 199 steps to the Abbey site overlooking the sea. The words wore away, becoming harder to read until it was impossible to make out the names or details of the deceased.

Except for one word, the humble conjunctive adverb, because its little piece of stone was a little newer or harder than the original. “I’m not finished yet,” it says.

ALSO…

Advertisements

Published by

mattedgar

Product strategy and design leadership in web and mobile media. Before that I was a newspaper journalist and history student

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s